Prof. Dr. Adem Harxhi:Në perimenopaus, organizmi i gruas punon, thuajse, në boshllëk (pa vezë)

549
Sigal

INTERVISTA/ Flet për Suplementin Shëndetësor Prof. Dr. Adem Harxhi

Në perimenopaus, kur niveli i estrogjenit bije si në fillim të pubertetit, gruaja mund te ketë akoma perioda që duken të “rregullta” dhe në afate kohore normale. Tani gruaja ka periodat, por nuk lëshon vezë, nuk ka ovulacion. Këto perioda në perimenopaus janë si ato që gruaja i pati kur makina e saj riprodhuese u ndez për herë të parë. Në atë kohë të largët, gjëndrat adrenale të vajzës përpiqeshin ta nxisnin trurin, që të hapte ndezësin e ovareve. Sapo ovaret u nxiten, ato prodhuan mjaft estrogjen nga shporta që ishte plot me vezë. Kjo shportë plot me vezë do të funksionojë për rreth njëzet vjet. Por se cilat ndryshimet që ndodhin në trupin e femrës gjatë periudhës së perimenopaus i shpjegon në një intervistë për Suplementin Shëndetësor Prof. Dr. Adem Harxhi.

për më shumë lexoni Gazetën Telegraf