Dr. Stela Ceca: Glaukoma (tensioni i syrit), simptomat, kush rrezikohet dhe format e trajtimit

1111
Sigal

INTERVISTA/ Flet për suplementin “Mjeku në familje”, Dr. Stela Ceca, mjeke Oftalmologe

Glaukoma paraqet një sëmundje të rëndë të syrit, e cila karakterizohet me dëmtimin e nervit optik dhe ngushtimin e fushës vizive që shkaktohet në radhë të parë nga rritja e tensionit të syrit. Glaukoma zë vendin e dytë në botë si shkaktar i verbimit. Por kjo sëmundje është lehtë e trajtueshme kur diagnostikohet herët. Por se cilat janë simptomat e glaukomës, si diagnostikohet ajo, personat që janë të rrezikuar, faktorët e riskut dhe format e trajtimit i shpjegon në një intervistë për suplementin “Mjeku në familje”, Dr. Stela Ceca, mjeke Oftalmologe.

Doktoresha çfarë është glaukoma?

per me teper lexoni Gazeten Telegraf