Dieta që parandalon dhe shëron hepatitet A, B dhe C

941
Sigal

TRAJTIME/ Sëmundja e verdhëzës bën pjesë në grupin e sëmundjeve virale që dëmtojnë mëlçinë

Hepatiti ose siç njihet ndryshe në gjuhën popullore, sëmundja e verdhëzës, bën pjesë në grupin e sëmundjeve virale që dëmtojnë mëlçinë. Llojet më të shpeshta të hepatitit janë hepatiti A, hepatiti B dhe hepatiti C. Gjithashtu, hepatitet dallojnë nga njëri-tjetri për nga mënyra e bartjes, intensitetit dhe pasojat që i shkaktojnë. E përbashkëta e tyre është se të gjitha llojet e hepatiteve janë të renda.

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në gazetën “Telegraf” print