Dhjetë faktorët që shkaktojnë tumore

361

Bëni kujdes nga uji i ndotur, mbetjet industriale, niveli i lartë i hormoneve, produktet kozmetike dhe ato farmaceutike

Tymi i veturave është identifikuar nga shkencëtarët si një ndër shkaktarët kryesorë të shfaqjes së tumorit te njerëzit që banojnë në qendra urbane. Djegia e karburanteve përmban lëndë toksike dhe kancerogjene.

1. Pirja e duhanit:

Duhani dhe drogat e ndryshme përmbajnë lëndë kancerogjene që shkaktojnë mutacione në organizëm, duke shkaktuar tumor. Pirja e duhanit mund të shkatërrojë jo vetëm mushkëritë, por edhe sistemin tuaj imunitar.

2. Mbetjet toksike dhe industriale:

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf