Zbulohen emrat, ja kandidatët për postet vakante në Gjykatën Kushtetuese

640
Presidenca ka bërë publike emrat e kandidatëve që kanë aplikuar për
një vend vakant në Gjykatën Kushtetuese. Procedurën e zgjedhjes së dy anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese u hap nga Presidenti i Republikës, Ilir Meta, si pasojë e vakancave të krijuara pas dorëheqjes së Sokol Berberit dhe të Besnik Imeraj.
Në listë bie në sy emri i nënkryetarit të KQZ-së, Denar Biba, ish Prokurorit të Përgjthshëm, Theodhori Sollaku, ish gjyqtari i Strasburgut, Kristaq Traja dhe ish drejtoreshës së Marrëdhënieve me Jashtë në Prokurori, Rovena Gashi.
Listat
Lista e kandidaturave që kanë aplikuar për “Vendin vakant” gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese, proçedurë aplikimi kjo e shpallur me Dekretin nr.10722 datë 07.02.2018, të Presidentit të Republikës.
Alban Brati
Avni Shehu
Besnik Muçi
Dedë Kasneci
Denar Biba
Gëzim Allaraj
Ilir Mustafaj
Ilir Panda
Kristaq Traja
Luan Dervishi
Petrit Kaja
Rexhep Bekteshi
Sinan Tafaj
Theodhor Sollaku
Vladimir Gërmenji
Ardita Alsula
Arta Vorpsi
Elsa Toska
Regleta Panajoti
Rovena Gashi
Valbona Bala
Zhaklina Peto

Lista e kandidaturave që kanë aplikuar për plotësimin e “Vakancës së parakohshme” të krijuar në Gjykatën Kushtetuese, proçedurë aplikimi kjo e shpallur me Dekretin nr.10723 datë 07.02.2018, të Presidentit të Republikës.
Bashkim Nikolla
Besnik Muçi
Dedë Kasneci
Denar Biba
Gëzim Allaraj
Ilir Mustafaj
Ilir Panda
Petrit Kaja
Rexhep Bekteshi
Sinan Tafaj
Vladimir Gërmenji
Elsa Toska
Regleta Panajoti
Rovena Gashi
Valbona Bala
Zhaklina Peto
Sigal