Zaev propozon zgjedhje më 5 korrik në Maqedoninë e Veriut

42

Ish- kryeministri maqedonas, Zoran Zaev kërkon zhvillimin e zgjedhjeve të parakohshme më 5 korrik. Mediat maqedonase mësojnë se sot Zaev ka kryer biseda telefonike me liderët politikë dhe u ka propozuar 5 korrikun si datë e mundshme.

Në fakt kjo datë bie ndesh me bindjen e VMRO- DPMNE që zgjedhjet duhet të zhvillohen pas pandemisë, saktësisht në fund të gushtit ose fillim të shtatorit.