Xhelal Mziu: Klima e biznesit është rënduar, ka munguar mbështetja shtetërore

55
Xhelal Mziu, drejtuesi politik kandidati për deputet i PD në Qarkun e Dibrës ka zhvilluar sot nje takim me biznesmenë Dibranë ku eshte shprehus se kane

bashkëbiseduar për problematikat me të cilat përballen
ato në punën e përditshme.
Statusi i plote…
Takim me biznesmenë Dibranë, për të bashkëbiseduar për problematikat me të cilat përballen
ato në punën e përditshme.
Në fakt ky 8 vjeçar ka qenë tejet i vështirë për biznesin.
Klima e biznesit është rënduar, ka munguar mbështetja shtetërore.
Presioni shtetëror gjithnjë e në rritje, vetëm për të vjelur taksat që kanë njohur vetëm rritje.
Plaçkitësit tatimorë jo vetëm u kanë marrë rryshfet periodikisht, por e ka stresuar biznesin deri në atë pikë sa pjesa më e madhe kanë shkuar drejt falimentit, dhe rreth 40% e biznesit të vogël është mbyllur.
Kjo situatë është e papranueshme, dhe kështu nuk durohet më.
Vetëm në vitin e fundit gjatë pandemisë biznesi u gjend në vështirësi maksimale, por nuk morri asnjë mbështetje nga shteti.
🗣25 prilli do të jetë edhe dita e çlirimit të biznesit.
🔹️Qeveria Basha ka në programin e saj mbështetje për biznesin.
🔹️Ulje taksash, ulje të çmimit të naftës me 240 lekë për litër, çka do të ndikonte tek biznesi.
🔹️Mbështetje me paketa ndihmëse për kohën e pandemisë për rimëkëmbjen e tij.
🔹️Çlirim nga taksidarët dhe gjobëvënësit.
🔹️Biznesi do të trajtohet si partner dhe jo si lopë veç për tu mjelur sa për shtetin, edhe më shumë për xhepat e zyrtarëve.
Sigal