Urim Gjata: Çingitë e sorosit, demokracia, ”peshqit” dhe Shqipëria e mjerë !

504
Sigal

Vini si peshkatarë veteranë, me rrjetat në sup, 
Tigani plot vaj në zjarr …

E ’peshku’ në det.

Peshku i kapur nga ’peshkatari’ u çua deri në tavolinën e presidentit Obama.

Por fatkeqësisht, peshku rezultoj prej ”ari” …

Rrjetat u çanë, peshku ’shpëtoj’, e peshkatari ’fatkeq’ për tu shpëtuar, u degdis larg diku në 
Kirgistan…

Peshkatarë, apo palikarë sorosjanë !
Kohë që talleni me besimin e një populli, besën, shpresën, dhe sytë e tij drejt jush një si drejt diellit, duke pritur i mashtruar, atë që pret prej vitesh të vijë prej perëndimit.
Tallen paturpësisht me ne, të dërguarit tuaj.
Çingitë peshkatare, që peshkun e ”artë” e kapin por skanë koqe ta mbajnë në rrjetat e tyre, dhe e lëshojnë përsëri në det.
Mbasandaj çingitë mundohen të na mbushin mëndjen se edhe kur na mashtrojnë, edhe kur na shkerdhejnë, edhe kur na pshurrojnë në kokë, ne duhet tju përulemi, tju falemi, tju lutemi edhe para gjurmës së tyre, sepse ata janë Mesia, drejtësia, shpresa, liria, perëndia .

Çingitë atje ku duhet të flasin heshtin.

Heshtin se janë blerë dhe skanë koca (koqe) të flasin …

Shqipëria një vënd i mbushur me drogë, banda, grupe kriminale .

Në një vënd ku qeveria është pjese e jo vetem e keq qeverisjes së saj, vjedhjes me tendera, dhe më e keqja pjesë bandave dhe e kanabizimit te vendit.

Shqipëria një vënd ku qytetaret e tij po ikin nga sytë këmbët rrugeve të europes, po zvarriten azileve të saj .

Shqipëria nje vënd ku vota blihet, dhunohet, dhe vidhet hapur.

Dhe ju çingi heshtni, takoni dhe drekoni me hajdutet e votës…

Çingi, ju që ’qeshni’, ju që provokoni dhe bëni selfie me ta ( narkoqeveritaret )

Mbasandaj na kërcënoni ne të tjerëve hapur se nëse ne nuk do ju përulemi jo kur ju flisni, por edhe kur pshurrni dhe dhisni në uturakun tuaj të ndyrë, do na eleminoni me anë të të gjitha mënyrave dhe armëve tuaja .

Çingie…
Që natën bëni qef mejhanesh, dhe ditën na bëni seriozin dhe kompetentin, kjo me kostum diplomati, politikani, qeveritari, pushtetari .

Ju na shkërdheni dhe jo shërbeni sepse …
Koha e juaj si çingi diplomatike, është e limituar në atë vënd. (vëndi im) dhe ju duhet karjera dhe ca lek, qoftë kjo dhe mbi kufoma …
 Ne edhe pse dikur azilantë dhe sot qytetarë në shtetet perëndimore, sytë, zemrën, trojet, dhe varret e të parëve tanë i kemi atje.
Ju çingi erdhët të luani lojën tuaj, jo të na ndihmoni.
Erdhët të bashpunoni me këlyshët e djallit, 
Erdhët për të mbytur atë pak demokraci që fituam me gjak.
Erdhët që të pasuroheni me lekët e krimit .
Erdhët të na mbroni, apo copëtoni trojet, ato pak troje që kanë ngelur.
Erdhët të mbushni hararët tuaj, dhe të zhdukeni si hijena për të jetuar diku larg.
Larg nga atje (shqipëria) ku nuk e përçuat , por e varrosët demokracinë duke ringritur dhe rizgjuat djallin nga varri.
A thua ky ishte misjoni i juaj Çingi !?

Çingitë dinë të përdorin bukur statusin e tyre diplomatik, dhe të na i fusin duke na përçarë, a bërë presion në emër të demokracisë dhe vëndit të tyre, (pamvarsisht se demokracia e vendit te tyre nuk e pranon presionin e çingive momentale në vëndin tonë.)

Çingitë kurrë s’flasin për marveshjen e minishengenit ku shkeput shqiperine me Kosoven dhe e ofron ate me Beogradin dhe Moskën .

Çingitë kurrë s’flasin për marveshjen e minishengenit ku shkeput shqiperine me Kosoven dhe e ofron ate me Beogradin dhe Moskën .

Çingitë s’flasin se sot më shumë se kurrë, Shqipërisë i duhet Europa dhe USA, jo sorosi, jo Beogradi, jo Moska …

Çingitë kurrë s’flasin për narkoshtetin anti Nato dhe anti perendimore të një narkoqeverie.

Çingitë s’flasin kurrë se në shqiperi vota u vidh, u ble, u tjetersua .

Çingitë s’flasin kurrë se një vënd që aspiron për në BE, mbjell dhe shet drogë po në BE.

Çingitë nuk flasin kurrë se lekët e SHBA_së dhe BE_së jo që nuk po shkojnë kurrë në destinacion, por po keq përdoren.

Çingitë s’flasin kurrë se kriminelet jo vetëm që kanë lidhje me narkoqeverine por ata edhe po lirohen nga burgu.

Çingitë kanë ardhur me kostum kinez dhe po largohen me valixhet miliona euro të drogës.

Çingitë kurrë s’flasin të vërtetën.

Shqipe respekto mikun, besën, dhe demokracinë, por guxo dhe folë të vërtetën.
 Vrite frikën. Vrite frikën sepse jetën na i ka dhënë dhe na i merr vetëm i madhi zot.

Çingitë nuk janë as USA, as BE .

Çingitë dinë vetëm të luajnë, dhe të kërcejnë për çdo të parë, që ja u mbush rrethin e brekëve me euro a dollarë