SPAK-u është në intubim , Reforma në Drejtësi ka Dvoran virusin

375
Sigal

Eshte kthyer ne nje tragji komedi çeshtja e Reformes ne Drejtesi dhe çdo dite qe kalon kjo behet me e qarte. Nuk ka asnje dyshim se sekti i rilindjes ,si nje sekt shume i rrezikshem per fatet e vendit dhe fatet e kombit ka marre ne dore frenat e pushtetit dhe rendja drejt shpopullimit, varferimit dhe kapitullimit te nje shoqerie demokratike eshte me shpejtesi marramendese.

Historiku i Reformes ne Drejtesi qe nisi me aq entuziasem dhe propagande perfundoi ne reformen e Ardian Dvoranit. Per te bere te qarte edhe njehere per lexuesin shkeljet e renda te tij do ti rreshtojme me poshte por ky njeri u zgjodh si individ dhe perfundoi ne nje fenomen te rrezikshem jo vetem per reformen ,por per vjedhjen 6 vjet te mandatit si anetar i Gjykates Larte, si nje fenomen e shemtuar i pseudo vetingut me 100 million leke te pajustifikuara por qe Rilindjes i duhej me doemos pikerisht per te arritur ne Rama- reformen ku jemi sot.

Faktet jane te ditura dhe do te rreshtohen , shkeljet jane kriminale dhe demi qe ka bere ky njeri i pallogaritshem.
Por ka nje padi te Presidentit te Republikes Ilir Meta drejtuar ne SPAK per virusin e tmerrshem Ardian dvorani qe mori Reforma ne Drejtesi .
Spaku i famshem qe po te fusesh nje lakues te paanshem ka marre ne menyre te qarte infeksionin e rilindjes deri tani ka heshtur.

Ku ka humbur ky institucion? Karantina nuk eshte arsye , perkundrazi eshte nje fshehje e shemtuar e mosveprimit te nje organi qe na e serviren me tamburet e tabir sarajit te Durrelit por qe sot mesa duket qenka ne intubim. Kur shkelet ligji , duhet mbajtur pergjegjesi dhe SPAK-u i famshem qe ka per detyre sidomos ceshtje madhore po jep nje shembull te shemtuar se ku katandiset shteti nga reforma te tilla artificiale te njeanshme .

Asnje shtet, as Maqedonia e as Kosova nuk pranuan pseudo veting dhe pseudo reforme ndersa Shqiperia dhe shqiptaret u kthyen ne kavje te eksperimentit me radikal te Sorosit nepermjet sektit te Rilindjes.
Nje fjale e vjeter thote e verteta zhytet por nuk mbytet . Faktet jane aty, SPAK-u te dali nga intubimi , te luaje rolin per te cilin eshte krijuar dhe te mos fshihet pas potureve te Rilindjes.

Pjese nga Letra e Presidentit Meta , derguar KLGJ dhe Gjykates se Larte,

“Në kushtet kur zotit Ardian Dvorani, i ka mbaruar mandati si gjyqtar në Gjykatës së Lartë që në shkurt të vitit 2014, dhe përfundimi i këtij mandati është njoftuar sipas ligjit të kohës nga Kryetari i Gjykatës së Lartë që në datën 16 janar 2014 me shkresën me nr. prot. 39, datë 16.01.2014, administruar në Institucionin e Presidentit me shkresën me nr. prot. 89, datë 17.01.2014, dhe procedura e zëvendësimit të tij nuk u përmbyll me dhënien e pëlqimit nga Kuvendi i Shqipërisë të zëvendësit të tij, ka bërë që de facto zoti Dvorani të ketë mbetur në vitin e 16 të ushtrimit të detyrës si anëtar i Gjykatës së Lartë, tashmë në shkelje të çdo parashikimi kushtetues e ligjor;
-kur neni 136, paragrafi 5, i Kushtetutës përcakton se gjyqtari i Gjykatës së Lartë qëndron në detyrë deri në emërimin e pasardhësit;
-kur në shkresën e Këshillit të Lartë Gjyqësor citohet se “[…]në shpalljen e 3 (tre) pozicioneve të lira, përmes Vendimeve nr. 108, nr. 109 dhe nr. 110, datë 09.07.2019, Këshilli i Lartë Gjyqësor ka konsideruar numrin e pozicioneve që kanë qenë të lira në atë moment […]”, dhe ku pozicioni i zotit Ardian Dvorani ka qenë i lirë;

-kur pozicioni i katërt vakant që po shqyrtohet nga KLGJ-ja, duhet të plotësohet nga radhët e juristëve të spikatur (jo gjyqtarë) dhe siç është deklaruar nga KLGJ-ja, i përket plotësimit të vendit vakant të krijuar nga përfundimi para kohe i mandatit të ish-gjyqtarit zotit Xhezair Zaganjori; dhe

-kur tashmë Gjykata e Lartë ka në përbërje të saj 3 gjyqtarë të rinj të emëruar në detyrë, që kanë filluar ushtrimin e detyrës;
Sipas dispozitave të sipërcituara të Kushtetutës dhe ligjit, me emërimin dhe fillimin e ushtrimit të mandatit të rregullt të anëtarit të parë në Gjykatën e Lartë, që përkon me fillimin e ushtrimit të mandatit të zotit Sokol Sadushaj, zotit Ardian Dvorani i ka përfunduar tashmë dhe “detyrimi” për vijimin e ushtrimit të detyrës, detyrim ky që sipas tij, e ka mbajtur atë të lidhur me pozicionin si anëtar i Gjykatës së Lartë për thuajse 7 vjet pas përfundimit të mandatit të rregullt.”, thuhet në një pjesë të letrës së Presidentit Ilir Meta.