Shemsi Prençi: Nuk e njohim rezultatin e zgjedhjeve në Kamëz. Kërkojmë përsëritjen e tyre. Ja mesazhi që i dërgova Berishës e Nokës: Nga 28 mijë të regjistruar në lista votimi vetëm 3250 votues

71
Sigal

Lajmi i fundit

Bie Kamza! Nga 28 mijë të regjistruar në lista votimi vetëm 3250 votues


Kandidati Arjan Hoxha vetëm 2100 vota ose 7% të besimit të demokratëve, aq sa mori edhe Rakip Suli pa kundërshtar në 2019. Asllan Dogjani mori 1000 vota dhe 150 vota Shemsi Prenci. Në Kamëz , bastionin e domokratëve, situata më kaotike se kurrë, kandidatët kërkojnë përsëritjen e zgjedhjeve.

Ja reagimi i plotë i Shemci Prençi:

Kandidati i primareve të Partisë Demokratike në Kamëz, Shemsi Prençi deklaron se nuk do të njohë procesin, për shkak të parregullsive me listat e votuesve, ndërsa për gazetën “Telegraf” ka konfirmuar se nuk është tërhequr nga gara, por ka kërkuar që të përsëriten zgjedhjet. “Të nderuar demokrat të bashkisë Kamëz-Paskuqan! Me keqardhje ju njoftoj se po konstatojmë se në listat zgjedhore të Primarëve ka më shumë anëtar dhe drejtues të strukturave të Partisë Socialiste se anëtar dhe drejtues të strukturave të Partisë Demokratike. Mbi 50% e anëtarsisë Partisë Demokratike nuk kanë emrin në listat e votimit. Madje rezulton se nuk kanë emrin në listat e votimit as Kryetari i Forumit Rinor të PD, Z. Françesko Muça dhe N/ Kryetari e anëtarët e Kryesisë dhe drejtuesit e Grupseksioneve e seksioneve të PD. Gjithashtu në listat e votuesve përsëriten emrat e votuesve nga 2,3, 4 herë një person e që nuk ka lidhje fare me PD. Një situatë të tillë e kemi konstatuar në grup duke mbikqyrur procesin së bashku me dy kandidatët e tjerë Arjan Hoxha dhe Asllan Dogjani si dhe Kryetari i PD Kamëz Arben Muja e Sekretari Gjovalin Pali. Në këto kushte anarkie dhe për të mos u bërë pjesë e kësaj katraure zgjedhore bëj publike: “Mosnjohjen e këtij procesi zgjedhor!” Gjithashtu i kërkoj Partisë Demokratike të Shqipërisë përsëritjen e Procesit të Primareve, duke respektuar Statutin e PD dhe udhëzimet e saj në lidhje me Primaret i bindur se vetëm kështu do realizojmë një proces Primareve në Parti pa lista të konsoliduara dhe të shpallura 5 ditë para votimit. Lista e votuesve me Demokratët jashtë liste ka mbërritur në PD Kamëz vetëm sot me dt. 04 dhjetor 2022 në ora 07:00. Duke dëgjuar protestën e anëtarëve dhe drejtuesve të strukturave në 19 Grupseksionet e Partisë Demokratike dega Kamëz jam i bindur në mos njohjen e këtij procesi denigrues për Demokratët e bashkisë Kamëz. Kauza e Demokratëve, nuk është nxjerrja e një kandidati, por forcimi dhe bashkimi për t’u përballur denjësisht me regjimin Rama-Rilindja me dt. 14 maj 2023 dhe për t’i kthyer bastionin demokratëve e Bashkinë Kamëz qytetarëve. Mirënjohje dhe respekte për demokratët e Kamzës dhe Paskuqanit. Rroftë Partia Demokratike e Shqipërisë.” Prençi ka bërë publike mesazhin që i ka dërguar kryetarit të Partisë Demokratike Sali Berisha një ditë para zgjedhjeve ku ngrinte shqetësimet për çështjet e zhvillimit të procesit zgjedhor: “Përshëndetje Doktor Berisha! Në listat e simpatizantëve që kanë rregjistruar Strukturat e PD Kamëz, ka probleme se përsëritet deri 3-4-5 herë një person dhe është përfshirë mbi 50% e strukturave të PS Kamëz ….! Ju lutem ndërhyrja Juaj që të mos publikohen këto lista se besoj do jetë me ndikim në opinionin publik…! Në këto kushte procesi është tepër i kompromentuar dhe besoj nuk jemi në rrugën e duhur, sepse PD ka marrë 16.929 vota në vitin 2021, ndërkohë që janë rregjistruar më shumë simpatizantë dhe në QV janë planifikuar mbi 3.000 votues.” Ndërsa për gazetën “Telegraf” Prençi shpjegon “Por lista ka ndryshuar se në 18:25 minuta  ka ardhur tjetër listë dhe sot në orën 06:55 të mëngjesit ka ardhur tjetër listë e krehur…! Sot janë printuar listat në Kamëz dhe janë shpërndarë duke hequr anëtarët e PD e ndërkohë lista përmban anëtarët e PS…! Unë kam kontestuar procesin, por nuk jam tërhequr nga gara. Kam kërkuar përsëritje të procesit të primareve…” Për gazetën “Telegraf” Prençi ka renditur disa prej arsyeve që ai nuk është tërhequr nga gara ndryshe nga disa kandidatë të tjerë, të cilët deklaruan tërheqjen.

  1. Lista përfundimtare e votuesve ka mbërritur në Kamëz në orën 06:55…!
  2. Në listë nuk janë anëtarët dhe kryetarët e strukturave të PD-s dhe FRPD…!
  3. Në listën e votuesve janë në një % të madhe anëtarët e PS…!
  4. Në QV ka lista me mbi 1.200 deri 1.800 votues, që është shkelje bazuar në Kodin Zgjedhor!
  5. Në asnjë QV nuk ka shpallje të listave të votuesve…!

Në disa QV janë pranuar të votojnë persona, që nuk kanë emrin as si anëtarë të PD-s dhe as si simpatizantë të PD-së”. Prençi ka zbuluar se në votime janë duke marrë pjesë socialistë, të cilët e kanë emrin në listën e miratuar nga kryesia e PD, ndërsa demokratët detyrohen të votojnë duke shënuar emrin me laps e letër. Modeli i votimit në Primaret e PD Kamëz! Socialistat kanë emrin në listën e miratuar nga Kryesia e PD Kamëz, ndërsa Demokratëve ju shkruhet me dorë emri. Në këto kushte jam i detyruar të mos e njoh procesin dhe t’i kërkoj PDSH një proces të dytë, duke i dhënë kohë konsolidimit të infrastrukturës zgjedhore në Primaret e Partisë Demokratike.”