Rekomandimi i KE, Bushati: ‘Të angazhohemi për implementimin dhe institucionalizimin e paketës së reformës në drejtësi’

262

Rekomandimi i KE për çeljen e negociatave është një moment që shpreh gatishmëri për tu angazhuar për implementimin dhe institucionalizimin e paketës së reformës në drejtësi. Kështu u shpreh ministri i Jashtëm, Ditmir Bushati gjatë prezantimit të barometrit ballkanik.

Bushati: Dje KE rekoamdnoi celjen e bisedimeve për anëtarësim me vendin tonë dhe ky është një moment tjetër për mua, jo thjesht për të shprehur falenderimet për komisionin, por edhe për të shprehur pikëpamjen e qeverisë për tu angazhuar me shërbimet e KE, me vendet anëtare për impelementimin jo vetëm të Vettingut, por e kam fjalën këtu edhe për të gjithë paketën e reformës në drejtësi për ta institucionalizuar këtë paketë dhe për ta vendosur të gjithë këta paket ënë një kuader koncpetual që bën të mundur kapitujt 23 dhe 24.