Prof. Dr. Arben Malaj, ish ministër/ Qeveria në 8 vite i braktisi fermerët, shkurtoi buxhetin për bujqësinë, por shton miliona euro në muaj për oligarkët

82

 

Buxheti për bujqësinë është shkurtuar, buxheti për oligarkinë shtohet me qindra milionë euro çdo muaj. Shifrat e buxhetit afatmesëm 2020-2022,  i nxjerrin bojën fasadës demagogjike të Ramës dhe vërteton dështimin e Rama-qeveri me fshatin.

1.Braktisja e fshatit është plaga më e rëndë e dështimit, shifrat dhe pasojat janë alarmante;

  1. Buxheti i Rama-qeveri për bujqësinë u rrit për propagandë në 2020 dhe është parashikuar të ulet në vitin 2021 dhe 2022 -tabela;
  2. Në 2020 nga 1000 lekë të PBB-së vetëm 57 lekë kalojnë për bujqësinë, në 2021 mbështetja ulet në 56/1000 lekë;
  3. Në 2020-2022 më pak se 2 lekë nga 100 lekë të buxhetit të shtetit shkojnë për bujqësinë;
  4. Rama deklaroi se ka rritur thithjen e fondeve të BE-së për bujqësinë, por kur mbështetje totale nuk rritet por ulet; kjo vërteton se Rama punon për oligarkinë, jo për bujqësinë, pasi ai ka ulur fondet e qeverise për bujqësinë duke i alokuar për oligarket.

PAA komplementon Ramën për aftësinë kopjuese, por vetëm për qëllime demagogjike të kërkesave të PAA të përsëritura për heqjen e akcizës së naftës, të cilin e kryetari i PAA e hoqi kur shërbeu si ministër i bujqësisë në qeverisjen socialiste 2001-2005;  Vetëm qeveritarët e dështuar dhe kopjacet e këqij  “bëjnë” në 7 minuta kopjo, atë që s’bëjnë tetë vite në qeverisje. PAA ka përgatitur një program konkrete për ndaljen e braktisjes dhe varfërimit të zonave rurale, për mbështetjen e fermerëve, për skema sigurimi risku nga fatkeqësitë natyrore, për sigurinë ushqimore dhe ekonominë e gjelbër. Ky program i përgatitur nga ekspertet më të mirë të politikave bujqësore do të prezantohet për publikun dhe do të jetë një ftesë e hapur për bashkëpunim të pa kushtëzuar por të bashkuar, për një Shqipëri sa më shpejtë jashtë modelit të dështuar të Ramarumpallë .