Presidenti Meta: Politikanët shqiptarë fshihen pas ndërkombëtarëve dhe i lejojnë të tallen me Kushtetutën

189
Sigal

Në një intervistë përballë gazetares Sonila Meço në ‘Temp Ora’, Presidenti Ilir Meta duke komentuar deklaratën e KLGJ ka kërkuar opinionin e EURALIUS për çështjen Dvorani, deklaroi se në Shqipëri ndërkombëtarët kanë bekuar çdo shkelje të Kushtetitës.

Meta deklaroi se vetëm në vendin tonë ndodh që politikani mos lexoj ë Kushtetutën për që fshihen pas ndërkombëtarëve.

Presidenti theksoi se shqiptarët nuk duhet të lejojnë politikanët shqiptarë për interesat e tyre që lejojnë ndërkombëtarët të tallen me Kushtetutën.

‘Nuk ka ndonjë shkelje kushtettuese që nuk kanë bekuar ndërkombëtarëtm përveç asaj paketës kushtetuese. Shqiptarët duthet të përbuzin çdo nëdkombëtar që përbuz Kushtetutën shqiptarë. Politikanët shqiptarë duhet ti referohen kushtetutës, por ata thonë që na thanë ndërkombëtarët, po kush i voton këta ndërkombëtarë. Unë personalisht i referohem vetëm Kushtetutës’, tha Meta.