Ministri Panariti takon ambasadorin Lu: Konsideratë për mbështetjen e SHBA

274
Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave, z. Edmond Panariti realizoi sot në zyrën e tij nje takim me Amasadorin e Shteteve te Bashkuara te Amerikës, Sh.T.Z Donald Lu.
Në qendër të bisedimeve ka qenë zhvillimi i mëtejshëm i bashkëpunimit në fushën e bujqësisë nëpërmjet projekteve të USAID. Ministri Panariti shprehu kondideratën më të lartë për vëmëndjen dhe mbështetjen e vazhdueshme të qeverisë amerikane për zhvillimin e bujqësisë ne vendin tonë dhe siguroi edhe me ketë rast ambasadorin Lu për angazhimin e qeverisë shqiptare dhe veçanërisht e dikasterit që ai drejton në zbatimin e këtyre projekteve.
Ne takim u diskutua gjithashtu per situaten e permbytjeve dhe masat e nevojshme per perballimin e tyre. Ministri Panariti i paraqiti Ambasadorit Lu edhe nje pasqyre statistikore te prodhimeve dhe te eksporteve bujqesore per gjysmen e pare te vitit duke vene theksin ne trendin ne rritje te prodhimit bujqesor ne krahasim me nje vit me pare. Ne takim u diksutuan edhe ceshtje te politikes aktuale