Ministri Blendi Klosi: Nga 1 qershori nis hapja graduale e plazheve në Shqipëri

278
Sigal

Në një intervistë televizive, Ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi thotë se industria turistike është gati të pres turistët e parë për këtë vit, nën protokollon e sigurisë që dikton pandemia Covid-19. “

Në datën 1 qershor ne do të hapim plazhet për sa I përket strukturave hoteliere, në sensin e ofrimit të shërbimit të çadrave dhe shezlloneve. Kjo nuk do të jetë vetëm për turistët që vijnë nga vendet e huaja por edhe për qytetarët shqiptarë. Për të parë një system të menaxhuar tashmë të hapësiravë publike dhe plazheve publike, duke parë dhe si do shkojë korona edhe zbatimin e rregullave do të jemi edhe për plazhet që kanë hotelet e vijës së dytë, pra hapjen e më shumë plazheve publike.” – tha Klosi.

Ministri i turizmit thotë se pandemia nuk do të shtrenjtojë ofertën turistike, përkundrazi ai argumentons se për shkak të kësaj situate të jashtëzakonshme do të ketë ccmime më të lira. “ Kjo nuk ka shanse të ndodhi, pasi është treg që rregullohet nga kërkesë oferta dhe për sa kohë që këtë vit nuk do të ketë shumë turistë, sidomos ato të huaj. Mungesa e klientëve do të ul padyshim ccmimet se nuk bëhët fjalë për plazhe eskluzive për të cilat o hynë aty o ska . janë plazhe aq të mëdhaja, ne kemi një favor, një nga favorët e mëdhaja të turizmit shqiptar janë hapësirat e mëdhaja të plazheve të rërës. Çdo vit zgjerohet kjo hapësire, pasi ccdo vit vijnë më shumë turistë.”