Luçiano Boçi: Mbyllja e dosjeve 339 dhe 184 ishte një lloj para legjitimim i masakrës së 25 prillit

161
Sigal

/Gazeta TELEGRAF

-Mbyllja e dosjeve 339 dhe 184 ishte një lloj para legjitimim i masakrës së 25 prillit.  Inkurajimin e pare, e mori vetë pushteti i Ramës dhe enturazhi i tij. Ata nuk lanë gur pa lëvizur për të ruajtur privilegjet, karrigen dhe të mirat e pista. Sigurisht, ky pushtet i qelbur në të gjithë këtë ndërmarrje nuk është vetëm. Ai ka të lidhur pas qerres krimin dhe Shpesh, kokat e krimit janë njëherazi dhe kokat e politikës në rajone dhe në politikën qendrore. Simbioza është aq e ngushtë tashmë, sa duket shumë arkaike të ndash bandat nga qeveria. Ato janë prej kohësh e njëjta bandë dhe e njëjta qeverisje.

– Në këtë situatë ndodhi e natyrshme, që përfaqësuesit e krimit kudo të ishin shumë aktivë në shitblerjen e votës dhe në rrëmbimin e saj. Madje stereotipi i zgjedhjeve në Shqipëri është i vulosur. Kush ka krimin me vete, ka dhe zgjedhjet e fituara. Aq më tepër tani që, diferencat krime/ politikë janë fshirë, çdo kriminel mund të veshë veladonin e politikanit dhe çdo politikan qeverisës, mund të përdorë mjetet kriminale, që i konsideron fair, për të konfirmuar pushtetin e tij. Shqipëria nuk është më vend i çuditshëm, por thjesht vend politikisht dhe ideologjikisht i kriminalizuar.