LETRA/ Të harruar nga qeveria, shqiptarët e Italisë i shkruajnë Ramës e Majkos. Ja ç’kërkojnë

375
Sigal

Shqipëria ka një ministër Diaspore, madje për atë pozicion është zgjedhur një ish-kryeministër, por problemet e Diasporës jo vetëm që nuk po zgjidhen por po shtohen.

Madje edhe kur bëhet fjalë për të drejta bazike, shteti shqiptar nuk përgjigjet.

Këtë problem ngrenë edhe shoqatat shqiptare në Verlilindje të Italisë, ku përmes një letre publike drejtuar kryeministrit Edi Rama dhe ministrave Sandër Lleshi dhe Pandeli Majko, të siguruar nga Syri.net, kërkojnë një zyrë ku mund të aplikojnë për pasaporta biometrike.

LETRA E PLOTË:

Image

Image