Fali o Zot se nuk dinë çfarë bëjnë…

196
Sigal

Piro Ahmetaj

*Autori – Ish-Këshilltar i Sigurisë Kombëtare në PD*

Së pari, më 13 Qershor, në vënd që “ose të dilte komit për masakrën e zgjedhjeve“, ose të merrte përgjegjësitë për humbjen turpëruese të radhës, ri-emëroi vetveten Doknishot, ose Drejtor suprem të kompanisë së falimentuar më 25 Prill!

Së dyti,  edhe në 30 Gusht, pa pik turpi dhe pa fare marre, riKryetari i çburrëruar nga  humbjet, emeron ofiqarët si dhe listën e borderosë që do zëvendësojnë “bilbilGjuz-arët” me kamikazë të uritur për ti pirë edhe pikën e fundit të besimit publik te ish-PD!

Kështu, këto dy maskarada (13 Qershori & 30 Gushti) as më pak dhe as më shumë, janë funerali poshtërues i një ish-Partie politike të lindur nga liria por të pushtuar nga interesat private të djemve kollovarëve, kunetërve,  ish-zyrtarëve zullumqarë dhe sekserëve që në 8 vjet i kanë humbur “me merit dhe me turp” të gjitha përballjet elektorale !

Ndërsa ri-Kryetari me kullaro perëndimore dhe balluke bollshevike, që si i pspunë: “bën policin privat për pelegrinazhin e Malit të Tomorrit dhe bodigardin për të mbrojtur studendët nga epshet e Afganëve …”, me këto 2 akte poshtëruese ndaj ish-PD, skaliti një rekord të papërgjegshmërisë cinike duke varrosur shpresat e demokratëve për rotacionin e  pushtetit edhe pas 2025 !

Si e tillë, kjo përqasje ndaj humbjes 8 vjeçare, do të inventarizohet si Turpi, i Turpit, të Turpit të historisë së pluralizmit në Shqipëri, Mal i Zi, B&H, Kosovë, MV, Kazakistan dhe jo vetëm !

Së treti, turpi dhe marrja nuk kanë të sour!

Dhe çuditërisht, pabesisht dhe paturpësisht, riKryetari ligjëron, ndërsa mjerisht, “stafi afërt humbës, ushtria e ofiqarëve dhe kamikazeve të marrosur“, brohorasin: “përpara për humbje të reja me në krye Kryetarin 8 vjet humbës, të papërgjegjshëm dhe cinik njëherësh” !

Fali o zot se nuk dinë çfar bëjnë !

Së fundmi, thënë sa më sipër: “fajin e ka jo vetëm kushdo që e ka bekuar, votuar dhe duartrokitur por edhe ata/ato që vijojnë të heshtin për këtë udhëkryq kritik të ish-PD” !

Me keqardhje por në paqe me vehten për çka kam kontribuar në mbrotjen e interesave  (PD është padyshim e tillë) si dhe vlerave demokratike të Shqipërisë si gjithë Europa: