Eva Allushi: Nuk ka maxhorancë, votë, apo qëndrim që thyen respektin e gjithëgjerë që gëzon Arben Malaj

629
Sigal

Kush lufton median, ka frikë; nuk e di sepse. Unë këtë mund ta quaja totalitarizëm që buron nga pamundësia. Ka disa beteja, të cilat i ke tërësisht të humbura pa filluar ende. E tillë ështeë dhe kjo lufta që qeveria i ka shpallur Arben Malajt. Sepse nuk ka maxhorancë, votë, apo qëndrim që thyen respektin e gjithëgjerë që gëzon Arben Malaj. Ky perceptim nuk është ikes, nuk mund të ndryshojë, as për shkak të “shporrjeve” inatçore që here pas here dominojnë logjikën e ndezur qeveritare. Kontributi i Malaj është koherent, jashtë rrymave e konteksteve dhe si i tillë, nuk ka votë që e dërrmon.