Erdogan porosit Ramën: Të merren masa kundër FETO që raporti ynë të mos errësohet! Herën tjetër ta kesh zgjidhur

219
Sigal

Presidenti i Turqisë Tayyip Erdogan ka kërkuar nga qeveria shqiptare të bëjë më shumë në raport me luftën ndaj organizatës FETO, që kjo mos të lërë që marrëdhëniet mes dy vendeve të errësohen për këtë arsye.

Gjithashtu Erdogan theksoi se kjo punë të ketë mbaruar sa më shpejtë, në mënyrë që në vizitat e ardhshme që do të zhvillohen në Turqi, kjo punë të ketë marrë një formë të prerë.

Erdogan: Ne duhet të kontribuojmë për paqen e qetësinë e vendeve tona, të rajonit e botës. Kur Turqia e Shqipëria të shtrëngojnë duart, me lejen e Zotit nuk ka asnjë problem që nuk e zgjidhim. Për aq kohë sa mbrojmë vëllazërinë e vendosmërinë tonë, unë sinqerisht besoj se së bashku nuk do lejojmë të prishë këtë panoramë të bukur që po shohim të gjithë së bashku. Krijimi i një mjedisi paqeje, besimi e stabiliteti në Ballkan. Sigurimi i marrëdhënieve miqësore janë prioritet për qeverinë turke. Ne ndjekim rolin që ka luajtur Shqipëria në Ballkan dhe për njohjen e Kosovës si shtet i pavarur, qoftë nga aleatet e NATO-s që kanë dhënë kontribut të veçantë. Roli i Shqipërisë ka qenë konstruktiv. Ne jemi në solidaritet me Shqipërinë. Me këtë rast, dua të uroj Shqipërinë për anëtarësimin e përkohshëm Këshillin e Kombeve të Bashkuara. Do të kemi kënaqësinë të ndajmë me Shqipërinë përvojat dhe eksperiencat që kemi pasur në këtë detyrë që e kemi pasur në të kaluarën. Populli turk qëndron me atë shqiptar siç ka qenë gjithmonë. Prania e organizatës FETO, mos të lërë që marrëdhëniet tona të errësohen për këtë arsye dhe në vizitat e ardhshme që do të zhvillojmë në Turqi të ketë marrë një formë të prerë.