Eksperti gjerman Henze: SPAK nuk mund të funksionojë, Shqipëria shtet një partiak

156

Këshilltar i CDU Martin Henze, ka replikuar në twitter me ambasadoren amerikane sa i takon funksionimit të SPAK.

Ambasadorja amerikane referuar një takimi të ambasadorit Soreca me kreun e SPAK, Arben Kraja, shkruante se SHBA mbështet fuqimisht sundimin e ligjit në Shqipëri dhe SPAK duhet të ketë sukses.

“Ambasador, sundimi i ligjit ka qenë de iure jo-ekzistues për 2 vjet, sepse Gjykata Kushtetuese, Gjykata Supreme ishte jofunksionale, rregulli i ligjit u shfuqizua, Parlamenti ishte jofunksional.Një shtet njëpalësh. Prandaj SPAK nuk mund të funksionojë”,- shkruan në një reagim në Twitter Henze.