Edi Rama si parardhësi i PPSH-së i shpall luftë BE. Voton kundër rekomandimit të Komisionit Europian për Kodin Elektoral

176
Sigal

Edi Rama është tashmë fanari ndriçues në Perëndim, porsi Lukashenko në Lindje dhe Maduro në Amerikën Latine.

Megjithëse u paralajmërua të mos i votonte ndryshimet në Kodin Zgjedhor pa pritur përgjigjen nga Komisioni i Venencias, ai më Kuvendin e tij të kërpëratës rrëzoi dekretin e Presidentit Ilir Meta për shqyrtimin e Kodit.

Dekreti u rrëzua me 96 vota kundër. Me rrëzimin e tij tashmë mbetet në fuqi formula e koalicioneve, ku partitë duhet të grupojnë kandidatët në një listë të vetme.27.al