Sigal

Nga Endrit Braimllari

Edi Rama ul pagesat e ndihmes ekonomike per te varferit, perjashton 27 mije familje dhe gllaberon qindra miliona euro nepermjet oligarkeve.

Reforma e qeverise qe ka varferuar si kurre me pare shqiptaret, per te perjashtuar nga ndihma ekonomike familjet qe gjoja nuk e meritonin ndihmen ekonomike me qellim qe te perfitonin familjen ne nevoja me ekstreme, ka rezultuar nje mashtrim i Edi Rames dhe i kesaj qeverie.

Kjo reforme ka sjelle reduktimin e ndihmes ekonomike per familjet e varfera dhe nuk rezulton qe kane perfituar familjet ne nevoje ekstreme.

Referuar te dhenave zyrtare te INSTAT por edhe nje analize te revistes “Monitor”, ne te cilen rezulton se: “Ne tremujorin e trete pagesa mujore e ndihmes ekonomike ra me 3% ne raport me tremujorin e dyte te 2018”

Kjo tregon qarte qe kemi te bejme me nje kryeminister hajdut dhe mashtrues, qe nuk ka ndertuar nje qeveri sociale qe ti vije ne ndihme njerezve ne nevoje por perkundrazi mendon vetem per oligarket.

Per te fituar qindra miliona Euro fallsifikon procedurat parlamentare duke kaluan ne kundershtim me ligjin ne parlament “Ligjin per ndryshimet ne tatimin mbi fitimin per oligarket” duke futur ne xhepin e tij qindra miliona Euro dhe duke zhytyr ne varferi mijera familje.

Sot eshte koha te reagojme kundra qeverise se varferise, arrogances dhe papergjegjshmerise. Shqiptaret kane nevoje per nje qeveri qe ul varferine, hap vende te reja pune dhe siguron stabilitet per vendin. Rama ul pagesat e ndihmes ekonomike per te varferit, perjashton 27 mije familje dhe gllaberon qindra miliona euro nepermjet oligarkeve.

Reforma e qeverise qe ka varferuar si kurre me pare shqiptaret, per te perjashtuar nga ndihma ekonomike familjet qe gjoja nuk e meritonin ndihmen ekonomike me qellim qe te perfitonin familjen ne nevoja me ekstreme, ka rezultuar nje mashtrim i Edi Rames dhe i kesaj qeverie.

Kjo reforme ka sjelle reduktimin e ndihmes ekonomike per familjet e varfera dhe nuk rezulton qe kane perfituar familjet ne nevoje ekstreme.
Referuar te dhenave zyrtare te INSTAT por edhe nje analize te revistes “Monitor”, ne te cilen rezulton se: “Ne tremujorin e trete pagesa mujore e ndihmes ekonomike ra me 3% ne raport me tremujorin e dyte te 2018”

Kjo tregon qarte qe kemi te bejme me nje kryeminister hajdut dhe mashtrues, qe nuk ka ndertuar nje qeveri sociale qe ti vije ne ndihme njerezve ne nevoje por perkundrazi mendon vetem per oligarket.

Per te fituar qindra miliona Euro fallsifikon procedurat parlamentare duke kaluan ne kundershtim me ligjin ne parlament “Ligjin per ndryshimet ne tatimin mbi fitimin per oligarket” duke futur ne xhepin e tij qindra miliona Euro dhe duke zhytyr ne varferi mijera familje.

Sot eshte koha te reagojme kundra qeverise se varferise, arrogances dhe papergjegjshmerise. Shqiptaret kane nevoje per nje qeveri qe ul varferine, hap vende te reja pune dhe siguron stabilitet per vendin.