Berisha publikon denoncimin: “Nuk ka teste për COVID-19, njerëzit po vdesin nëpër shtëpitë e tyre në Luginën e Preshevës. Dërgoni mjekë”

192
Sigal

Ish-kryeministri Sali Berisha ka publikuar denoncimin e një qytetari nga Presheva që flet për një situatë të rëndë në Luginë për shkak të COVID-19. Sipas qytetarit, shumë njerëz të infektuar në mungesë të testeve dhe frikës që të drejtohen në spitalet serbe po vdesin nëpër shtëpitë e tyre. Ai bën thirrje të dërgohen mjekë nga Shqipëri e Kosova. Berisha shkruan se regjimi i Vuçiç diskriminon shqiptarët dhe i bën apel OBSH-së të ndërhyhet.

POSTIMI I BERISHËS
Situatë alarmante në Luginën e Preshevës me COVID-19.

Regjimi i Vuçiç diskriminon dhe nuk ndihmon shqiptarët.
Të sëmurë dhe të infektuar me shumicë.
Nuk ka teste për zbulimin e Covid-19
Lugina nuk ka spital as mjekët e domosdoshëm.
Dënoj me ashpërsi këtë qëndrim çnjerëzor të regjimit të Vuçiç ndaj shqiptarëve.
I bëj thirrje OBSH të ndërhyjë me urgjencë në Luginën e Preshevës të ndihmojë banorët në luftën kundër COVID-19.
Lexoni mesazhin e qytetarit dixhital. sb
Në Luginë të Preshevës gjendja sa vjen e rëndohet. Shumë njerëz të infektuar në mungesë të testeve dhe frikës që të drejtohen në spitalet serbe po vdesin nëpër shtëpitë e tyre. Në mungesë të spitalit të kujdesit sekondar në Preshevë dhe Bujanoc ata dërgohen në Vranjë dhe Nish por për shkak të pasigurisë ata vendosin të vdesin në shtëpi e mos të shkojnë atje. Ju lutem reagoni që të sensibilizohet opinioni në Shqipëri dhe Kosovë, të dërgohen disa mjek nga Shqipëria dhe Kosova dhe shqiptarët e luginës të trajtohen në Presheve nga mjekë shqiptarë. Më lart në foto e ke reagimin e drejtorit të shtëpisë së shëndetit në Preshevë.

Berisha Fb