Berisha flet në Vlorë: Në 8 vite 40% e vlonjatëve janë larguar

126
Sigal

Sali Berisha ka qenë ditën e sotme në qyettin e Vlorës, në të cilin prezantoi kryetarin për kandidat bashkie Hysni Sharrën. Ai u ndal te tema dhe problemi kryesor në Shqipëri, largimi masiv i popullatës. Sipas Berishës në 8 vite janë larguar nga Vlora 40% e banorëve, ndërsa nga Shqipëria 35%.

Është detyrim thotë Berisha që të bëhet i mundur ndërgjegjësimi dhe vetëdijësimi i qytetarëve, pasi vetëm kështu mund të luftohet sistemi monist që është vendosur në Shqipëri. Një monizëm ndryshe nga ai që ka qenë më parë pasi nuk është një luftë ideologjike, po një sistem i bazuar në krim, vjedhje dhe drogë shton kryedemokrati.

Berisha: “Kam ardhur sot me kënaqësi të veçantë me bindjen më të thellë se takimi me ju është takim njëkohësisht me përgjegjësi e njerëzve të cilët në vetëdijen e tyre, në formimin e tyre janë të gatshëm, se sot Vlora dhe Shqipëria kanë nevojë më shumë se kurrë në 80 vitet e fundit për t’i dalë zot shqiptarët. Kam ardhur me bindjen më të thellë, se të gjithë ne me një brengë të thellë shohim se si në Vlorë, pakësohen çdo ditë para syve tanë, kjo mrekulli e papërsëritshme e natyrës, trevë e njkerëzve të fortë, braktiset çdo javë çdo muaj nga banorët e saj. Këtë fat ka

Shqipëria në 8 vite 40% e vlonjatëve janë larguar, në 8 vite 35% e shqiptarëve janë larguar nga Shqipëria. Po vazhduam kështu çdo mbetet, cila do jetë përgjegjësia jonë para vetes, fëmijëve tanë, pod he para atyre që u sakrifikuan që ne të jemi kombi i lirë. Thirrja ime është të dalë nga kjo përgjume, të ngrihemi të bëjmë gjithçka për të ndryshuar këtë situatë. Vlora ka kapacitete edhe 5 herë më shuëmse banorët e saj nga Sevasteri në Karaburun, Himarë etj.

Vlora në këtë territor ka çdo mrekulli që ofron natyra, po kërkon sot, rënkon sot, na fton ne sot të ndalim këtë rrokullisje, pse po ndodh kjo më shumë se me trevat që janë në luftë prej vitesh, më shumë se afganët, këët vit ata që kaluan Le Manchin, të parët shqiptarët, pse kjo, sepse këtu është vendosur monizmi, një sistem që ne 50 vite vuajtëm ëm shumë se të tjerët, nuk ëshët moziëm ideologjik me kampe përqendrimi, po monizëm i bazuar në krim, në drogë, në vjedhje.

Ne të varfër kemi qenë, nuk e mohoj, kemi histori mbijetese, sepse kurrë ne në të shkuarën nuk kemi qenë zot të pasuriev tona. Këto 30 vite ndryshuam 30 herë me atë që ishim. Në 2008, njerëzit më të varfër në 92, ia dolëm të kemi rroga më të larta se rajoni. Nuk ishim të pasur, po një varfëri në pakësim. Popullata po rritej, kishte shpresë, shqipatër besonin se mund të ndërtonin të ardhmen në Shiqipëri, gjendja mund të përmisohej.

Çfarë ndodhi, a jemi ne të varfër si në 92, jo jemi shumë larg, sepse kemi një varfëri në shtim, që frikëson, në të cilën nuk shohim prespekticvë për një jetë më të mirë. Në shkurt mimi i ushqimeev me një vit më parë 12% më i lartë, që do të thotë se secili prej jush shprenzon 12% më shumë për kafshatën e gojës, sepse ky njeri në pushtet nuk ngriti rrogat, kjo shndërrohet në dëshpërim dhe se këtu nuk jetohet.”