Tritan Shehu: Covid: Eshte shkelje e rende te kercenosh si Rama: “kush nuk vaksinohet nuk hyn ne auditor”

98
Covid: Eshte shkelje e rende te kercenosh si Rama: “kush nuk vaksinohet nuk hyn ne auditor”, pa paraqitur nje strategji vaksinimi!
Po, eshte arbitrare, sepse eshte urdher i pa bazuar ne kushtetute, shkelje te drejtave, ndoshta dhe i demshem per shendetin.
E kam ngritur disa here kete, se pari shteti u shpjegon qartesisht qytetareve strategjine e tij, sigurine qe u jep, cfare masash ka marre e cfare u ofron, e me tej vendos masa detyruese, edhe keto fleksibile per kete rast.
Aktualisht jemi nje nga vendet me numrin me te ulet te vaksinimeve ne Bote, vetem me 25% te popullesise me vaksinim te plote, dhe keto ne shumicen dermuese me vaksinat kineze te pa certifikuara e te pa pranuara nga Europa e Perendimi.
Pra shteti perpara se te mare nje mase te tille penalizuese ndaj qytetareve duhet:
1-Te siguroje per te gjithe qytetaret vetem vaksina te certifikuara nga EMA, te aplikuara sipas llojit ne baze te indikacioneve te tyre per grup mosha, gjendjes shendetesore etj, sic po e realizon edhe Kosova.
Gje qe kerkon per Shqiperine mbi 5,5 Milion doza, krejt e realizueshme kjo edhe tashti mbas kaq vonese, pergjegjese per te cilen eshte vetem Qeveria.
2-Te deklaroje cfare do te behet me ata, qe jane vaksinuar me ato vaksina te pa efekeshme e te pa pranueshme sipas Perendimit, qytetare, pedagoge e studente keta.
Psh. a do te lejohen ata te hyjne ne auditore me ato vaksina, qe mund te jete placebo.
Ne fakt keta duhet te trajtohen si te pa vaksinuarit e tu ofrohet rivaksinim i plote me vaksina te sigurta, gje qe po e ben edhe Turqia.
3-Po per shkollat e mesme cfare do te behet? Ne fakt duhet vepruar si ne vendet e tjera, edhe si ne Kosove, duke ulur moshen e vaksinimit ne 12 vjec.
Fatkeqesisht edhe per kete pike ka vetem heshtje nga Qeveria e “Komiteti”, per te mos folur sot edhe per “dozen e trete”.
Mbasi shteti te kete realizuar keto detyrime ndaj qytetareve, nxenesve, studenteve, mesuesve a pedagogeve, mund te hapet diskutimi per ndalimin e hyrjes neper klasa.
Une jam per “Green Pass”, por vetem atehere kur realizohen konditat, vetem mbi bazen e asaj metodike, qe po aplikohet ne vendet e BE.
Por jo pa strategji, pa transparence e diskutim, pa siguri, duke detyruar njerezit tu injektohen vaksina te pa certifikuara nga EMA, se paku shume te dyshimta keto.
Kjo mund te quhet edhe talebanizem!
Sigal