Qeni më i vjetër në Rekordet Botërore të Guinness, 30-vjeçari Bobi i shpëtoi vdekjes dy herë

180
Sigal

Një qen nga Portugalia ka thyer rekordin e rekordeve Guinness për jetëgjatësinë që ka qëndruar për gati një shekull. Arsyeja për 30-vjeçarin Bobi , përfaqësues i racës së pastër të racës Rafeiro do Alentejo, me jetëgjatësi 12-14 vjet.

Paraardhësi i tij në rekord ishte Bluey , nga Australia , i cili vdiq në vitin 1939 pasi kishte mbushur 29 vjet e pesë muaj jetë . Por gjëja më mbresëlënëse është se Bobi po i afrohet vitit të 31-të me shëndet relativisht të mirë.

Ai lindi në fshatin Conqueiros , pranë bregut perëndimor të Portugalisë, së bashku me tre vëllezër e motra të tjerë, pronarët e të cilëve i eutanizuan sepse mendonin se kishin tashmë shumë kafshë shtëpiake. Djali i atëhershëm tetëvjeçar i familjes Leonel Costa dhe vëllezërit e tij e fshehën qenushin , duke e shpëtuar atë nga vdekja. Kur prindërit e tyre e morën vesh vendosën ta mbanin.

Djali i atëhershëm tetëvjeçar i familjes Leonel Costa dhe vëllezërit e tij e fshehën qenushin, duke e shpëtuar atë nga vdekja. Kur prindërit e tyre e morën vesh vendosën ta mbanin.

Bobi u rrit duke ngrënë atë që hanë njerëzit: “ Mes një kanaçe me ushqim për qen apo një copë mishi, sigurisht që ai zgjedh , pa hezituar, ushqimin tonë ”, thotë sot Leonel Costa, i cili para se t’i japë ëmbëlsirat “tonë” në qenin e tij e shpëlan. për të hequr erëzat.

Hera e dytë që qeni i vjetër ishte afër vdekjes ishte në vitin 2018 , kur iu shfaq gulçim dhe duhej të shtrohej në spital. Ndryshe, kujdestari i tij komenton se ai jeton në një “ ambient të qetë ”, të cilit ia atribuon, në masë të madhe, jetëgjatësinë e tij – por në kombinim me predispozitën trashëgimore, duke qenë se edhe nëna e Bobit e kishte kapërcyer jetëgjatësinë e saj. fisi, duke arritur në 18 vjet .

Edhe për fatin Bobi, megjithatë, koha ka bërë të vetën, pasi sot ai ka vështirësi në ecje dhe ka humbur një pjesë të shikimit. Por ai mbetet, sipas Leonel Costa, ” i një lloji ” dhe ” i fundit i një brezi të madh kafshësh“.