Përse omleta është zgjedhja më e mirë për mëngjes

331
Sigal

Mëngjesi është një vakt që nuk mund të bëhet kurrë i mërzitshëm.

Alternativat e ushqimeve që mund të konsumohen gjatë mëngjesit janë shumë të larmishme.

Padyshim të gjitha janë të mira, por omleta ka një sërë vlerash prej të cilave mund të përfitoni më shumë.

Në një kohë që karbohidratet dhe niseshtja që gjendet tek disa ushqime rrit nivelin e insulinës, ushqimet e pasura me proteinë janë një zgjedhje e zgjuar.

Vlerat E Omletës Në Mëngjes

Omleta Është Një Burim i Mirë Proteine

Nëse ushqimet që hamë rregullisht përmbajnë më shumë karbohidrate, është e rëndësishme që në mëngjes të sigurohemi të marrim më shumë proteinë.

Veza është një nga ushqimet më të pasura me proteinë.

Omleta Të Ngop

Ushqimet e pasura me karbohidrate mund të ju mbajnë të ngopur për një orë.

Më pas do të ndiheni sërish të uritur dhe rrjedhimisht do të kërkoni më shumë ushqim.

Kur konsumoni një vakt të pasur me proteina, do të ndiheni të ngopur për më gjatë.

Ushqyes Të Tjerë

Omleta mund të gatuhet me shumë perime.

Në këtë mënyrë ju do të merrni proteinë por edhe vitamina dhe minerale nga perimet e shtuara.

Rënia Në Peshë

Ata që janë të interesuar të humbasin në peshë mund të zgjedhin omletën për mëngjes që të shmangin urinë e tepruar dhe të parandalojnë të ngrënit pa kriter.

Omleta Për Shëndetin Mendor

Vezët përmbajnë një përbërës që quhet kolinë.

Ky përbërës është shumë i mirë për nervat dhe shëndetin e trurit.

Vitaminat

Vezët janë një burim i shkëlqyer i vitaminës A.

Ato përmbajnë edhe vitaminat B, C, D, E dhe K.

Seleniumi

Vezët përmbajnë selenium, një mineral shumë i domosdoshëm për parandalimin e disa llojeve të tumoreve.

Vlerat e lartpërmendura janë të mjaftueshme për përzgjedhjen e omletës si një opsion të shkëlqyer për ushqyerje të shëndetshme, plot vlera dhe ngjyra