Sigal

Tropea është një vendpushim bregdetar me pamje mbresëlënëse në rajonin e Kalabrisë, në jug të Italisë. Ajo shtrihet përgjatë vijës bregdetare në Detin Tirren ,e më parë është quajtur Kosta degli Dei, ‘Bregu i Gods’ dhe është jashtëzakonisht i admiruar nga ata që e njohin si një nga destinacionet më të bukura të pushimeve të Italisë. Tropea është qyteti më i ngarkuar dhe më tërheqës i këtyre qyteteve bregdetare; me një qendër historike të vendosur në shkëmbinjtë mbi det. Tropea është mjaft e madhe dhe mjaft interesante për të shërbyer si një bazë për një pushim më të gjatë, dhe linja hekurudhore lokale dhe udhëtimet me varkë lejojnë një sasi të caktuar eksplorimi. Megjithëse nuk është veçanërisht i njohur për udhëtarët që flasin anglisht, Tropea është popullor me italianët dhe me gjermanët që kërkojnë diellin, shumë prej të cilëve drejtohen në jug me kamionë ose sistemohen tek kampet e zonës. Italianët kryesisht festojnë në korrik dhe gusht; në Maj, Qershor dhe Shtator Tropea është edhe më e lirë dhe më me pak njerëz, ndërkohë që moti ende duhet të jetë i ngrohtë dhe me diell.

Të ecësh nga qendra e qytetit në det përfshin fluturimet zbritëse të shkallëve ose një rrugë zigzag. Ka plazhe në të dyja anët e qytetit ku mund të zgjidhni nga më i shtrenjti deri tek plazhi me i lirë e publik ku mund të përhapni peshqirin tuaj. Uji është mjaftë i qartë, edhe pse plazhi ka skafe mjaft të pjerrët në ujë. Ka shumë plazhe të tjera përgjatë bregdetit dhe për një eksperiencë të ndryshme të plazhit ju mund të ecni përgjatë marinës së mençur të qytetit në një plazh tjetër përtej.

Gazeta “Telegraf”