Njihuni me ishullin ku nevojiten më së shumti makinat autonome

398
Sigal

Mund të duket si një insekt robotik gjigant, por MooAV mund të jetë makina e së ardhmes.

Prodhuar nga MooVita, është një nga dhjetëra automjetet autonome që janë vënë në provë në një qendër të veçantë në Singapor që synon të avancojë zhvillimin e teknologjisë vetëlëvizëse të makinave.

Startups nga e gjithë bota po vijnë në rrugën e ndërtuar qëllimisht që rikrijon një mjedis urban mbi 5 hektarë në Universitetin Teknologjik Nanyang të Singaporit.

Kjo është pjesë e të gjitha përpjekjeve për të provuar se si automjetet autonome përballen me të gjitha ato elemente pasi rrugët janë përshtatur edhe me drita të ndryshme dhe elemente që simulojnë shiun.

“Me qëllim që publiku të dijë se kjo është ndryshe nga makinat konvencionale, ajo duhet të jetë dukshëm e ndryshme nga përshtypjet e para dhe të dalë në krahasim me makinat e tjera”.

Projektet si pista e testit të Nanyang kanë ndihmuar Singaporin të bëhet një qendër për zhvillimin e veturave lëvizëse.

Ky rol i përshtatet shtytjes më të gjerë për të inkurajuar rritjen e sektorit të tij të teknologjisë dhe për të trajtuar disa nga sfidat me të cilat përballet në të njëjtën kohë.

“Singapori po plaket më shpejt dhe në një shkallë më të shpejtë se kudo tjetër në botë dhe kështu kemi një situatë ku, në mënyrë që të sigurojmë lëvizjen për të moshuarit, do të ishte me të vërtetë e dobishme të kemi një teknologji të tillë në dispozicion”, tha Subodh Mhaisalkar, profesor përgjegjës i Institutit të Kërkimit të Energjisë të Nanyang, i cili kryen kërkime autonome të automjeteve.