“Magjia” e karotës! Njihuni me vlerat e jashtëzakonshme të saj…

1213
Sigal

Vlerat e karrotës po dhe lëngu i saj janë të jashtëzakonshme. Nëse lexoni se çfarë ndikimi ka në organizëm e sigurt nuk do ti ndaheni më.

“Është zbuluar që karrota pastron mëlçinë. Lëngu i karotës pastron organizmin në mënyrë efektive nga ndotjet. Organizmi pastrohet aq intensivisht nga ndotjet që janë nxjerrë jo vetëm me anë të jashtëqitjes dhe urinës por edhe nga poret e lëkurës. Këto ndotje të shkrira përmbajnë pigmentin e verdhë ose portokalli, prandaj lëkura nganjëherë zverdhet. Kjo vetëm dëshmon rreth një proçes tepër intensiv të mëlçive.
Shëron kancerin, lidh radikalet e lira dhe shëron sëmundjet e stomakut dhe të zorrëve.
Ndikon në nxjerrjen jashtë të gurëve të tëmthi, pastron gjakun, forcon zemrën dhe sistemin e qarkullimit të gjakut, forcon organizmin, sidomos në rastin e ftohjes. Nëse keni rrufë, pikoni ne hundë lëng karote 3-4 herë në ditë. Lëngu i karotës ndihmon në raste e lodhjes dhe shton oreksin. Forcon dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve, përmirëson shikimin. Të çliron nga stresi, këshillohet në rastet e depresionit. Përdoret edhe për të shëruar infertilitetin.”

Çfarë përmban?
Vitamina PP, B2, B6, C dhe E.
Shumë hekur, kobaltin, bakër, Beta-karotin që e bën atë një prej mbrojtësit më të fort të imunitetit. Karota forcon membranat mukoze në të gjithë organizmin, duke e mbrojtur atë nga hyrja e viruseve dhe e baktereve. Gjithashtu vepron si faktor të kopjimit të gjeneve në bërthamën e qelizave. Metabolizmi mund të stimulohet dhe aktivizohet vetëm nga karotina.
Lëngu i karotës ka gjithashtu shumë vitamën A. Ai stimulon sintezën e albuminit dhe inkurajon rritjen e organizmit. Prandaj është shumë i këshillueshëm për fëmijët e prapambetur në aspektin fizik dhe mendor.
Lëngu i karotës është gjithashtu burim i pazëvendësueshëm i selenit. Seleni është mikroelementi më i rëndësishëm për të mbajtur funksionimin e shëndetshëm të imunitetit. Ai mbron qelizat nga proceset e liga. Lëngu i karotës mund të përdoret së bashku me çdo lëng tjetër.