Humbet vepra e parë e artit dërguar në Hapësirë

426
Sigal

Vepra e parë artistike ndonjëherë që është dërguar në Hapësirë tani zyrtarisht është humbur si rezultat i mbylljes së qeverisë amerikane për një periudhë prej 35 ditësh.

Muzeu i Artit të Nevada dërgoi një skulpturë të quajtur ‘Reflektori Orbital’ deri në Hapësirë në raketën Falcon 9 të SpaceX së bashku me satelitët e tjerë të vegjël në fillim të dhjetorit.

Është projektuar për të nxjerrë nga sateliti dhe të hapet në një tullumbace të formuar që do të pasqyronte dritën e diellit përsëri në Tokë dhe do të ishte e dukshme me sy të lirë.

Por gjatë mbylljes gjashtë javore, ka pasur një mungesë të komunikimit për të mbajtur gjurmët e satelitit dhe ata nuk mund të lëvizin përpara për të fryrë balonën e cila do të ndihmonte në kryerjen e suksesshëm të këtij misioni.

Sipas muzeut, shumë punonjës federalë që shkonin nga shkencëtarët e NASA-s në Komisionin Federal të Komunikimeve dolën me pushim të plotë ose të pjesshëm.

Si rezultat, deri në kohën që qeveria rifilloi pas 35 ditëve të gjitha komunikimet me satelitin kishin humbur. dailymail.co.uk