Bëni kujdes/ Ja rrjeti social që “ju spiunon”…

469
People are seen as silhouettes as they check mobile devices whilst standing against an illuminated wall bearing WhatsApp Inc's logo in this arranged photograph in London, U.K., on Tuesday, Jan. 5, 2016. WhatsApp Inc. offers a cross-platform mobile messaging application that allows users to exchange messages. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images
Sigal

Themeluesi i aplikacionit rival Telegram, Pavel Durov, ka hedhur akuza të forta në drejtim të kompanisë rivale WhatsApp, duke thënë se përgjon përdoruesit.

“WhatsApp jo vetëm që nuk mbron mesazhet e përdoruesve të tij, por shërben si një spiun për të përgjuar fotografitë dhe datat e tjera multimediale që përdoruesit kanë jashtë WhatsApp-it. Nëse nuk jeni dakort me faktin që të gjitha fotografitë dhe mesazhet tuaja mund të bëhen publike një ditë, atëherë duhet të fshini WhatsApp nga telefoni,” tha Pavel Durov në kanalin e tij me 300 mijë ndjekës në Telegram.

Telegram është një aplikacion i vogël në krahasim me WhatsApp, me rreth 22 milion përdorues. WhatsApp ka rreth 1.6 miliard përdorues.