Grabiste lokalet kineze në Spanjë, arrestohet shqiptari

21
Sigal

Agjentët e Policisë Kombëtare kanë arrestuar në Huesca një person me origjinë shqiptare, banues në Zaragoza, i specializuar për grabitje në lokale. Ai dyshohet si autor i gjashtë sulmeve në dy muajt e fundit në objektet në Huesca. Grupi Hetimor i Komisariatit të Policisë konstatoi se gjashtë grabitjet kishin karakteristika të ngjashme për sa i përket elementeve të sigurisë fizike, si dhe i përkisnin shtetasve me origjinë kineze. Për më tepër, në ato raste në të cilat janë marrë pamjet e regjistruara nga kamerat e vëzhgimit, ata kanë konfirmuar se vjedhjet janë kryer gjithmonë nga i njëjti person, vetëm. Në një rast vjedhjeje, personi i hetuar ka prerë me gërshërë grilën metalike dhe ka hapur derën e hyrjes me forcë. Në vend që të hynte, ky kriminel qëndroi i strukur aty pranë, duke vëzhguar nëse ishte aktivizuar ndonjë alarm apo mund të ishte zbuluar nga një qytetar apo patrullë. Nëse jo, ai do të kthehej pas 20 minutash për të përfunduar grabitjen.

Nga të dhënat e marra, hetuesit identifikuan një person si të dyshuar, me origjinë shqiptare, banues në Zaragoza dhe me një mori të dhënash për akte me karakteristika të ngjashme, duke alarmuar të gjithë punonjësit e policisë. Gjatë orëve të para të 20 majit, një patrullë civile e policisë e pa këtë individ të veshur me kapuc dhe çantë shpine duke ecur në rrugë në Huesca. Karakteristikat e tij përputheshin me ato të të dyshuarit për grabitje, kështu që ata vazhduan me identifikimin e tij.

Pasi e përgjuan, u verifikuan se ishte vërtet personi që po hetohej dhe se ai mbante në çantën e tij të shpinës mjete për kryerjen e grabitjeve, si gërshërë, daltë, kaçavidë, elektrik dore, kapele dhe doreza. Ai gjithashtu kishte disa pako me monedha. Nga hetimet doli se shqiptari udhëtonte me autobus nga Zaragoza në Huesca, dhe pasi kryente grabitjen shfrytëzonte linjën e fundit, për tu kthyer në banesë. Kamerat e sigurisë në një prej objekteve të grabitura zbuloi më shumë për identitetin e personit të dyshuar.