Britani: Viza të veçanta për mjekët e infermierët

405
Sigal

Viza të veçanta për mjekët dhe infermierët në Britani, pas Brexit

Boris Johnson premton viza të reja pas Brexit për mjekët dhe infermierët. Kryeministri britanik njoftoi planet për viza speciale që ta lehtësojë Shërbimin Kombëtar të Shëndetit të SHBA-së për të rekrutuar mjekë dhe infermierë nga vendet e tjera pas Brexit. “Viza NHS do të ishte pjesë e një sistemi të ri të bazuar në pikat e imigracionit që do të futen pasi Britania të përfundojë divorcin e saj nga Bashkimi Evropian”, tha Partia Konservatore e Johnson në një deklaratë me email të Premten. Tarifat për vizë do të përgjysmohen në 464 paund (595 dollarë) nga 928 paund, profesionistët mjekësorë që bashkohen në NHS do të marrin pikë shtesë dhe aplikantët do të gjurmohen me shpejtësi sipas planeve, sipas njoftimit. Kujdesi shëndetësor është vendosur të jetë një fushë beteje kryesore në fushatën për zgjedhjet e 12 dhjetorit. Eshtë tradicionalisht një çështje e dobët për konservatorët e Johnsonit, dhe kryeministri ka kërkuar të fitojë terren duke u zotuar të lëvrojë para në spitalet në të gjithë vendin, duke e cilësuar atë një “përparësi të njerëzve”.