Kursi i këmbimit/ Valutat forcojnë pozitat në raport me lekun

137
Sigal

Në tregun e këmbimit valutor vendas, të Mërkurën, monedhat e huaja kryesore forcuan pozitat në raport me lekun, krahasuar me një ditë më parë.

Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, monedha e gjelbër amerikane u forcua me 0,37 lekë dhe këmbehet me 101,01 lekë, ndërsa euroja fitoi terren lehtë me 0,02 lekë dhe këmbehet me 123,03 lekë.Paundi britanik krahasuar me një ditë më parë, u ngjit në kuotën 143,79 lekë, duke shënuar dhe rritjen me 0.02 lekë.

Ndërsa franga zvicerane këmbehet me 112,40 lekë, ose 0,10 lekë më shumë se një ditë më parë.