Xhemil Çeli/ Në fund vitin 1943, kromi shqiptar plotësonte 17% të nevojave gjermane

639
Lufta e Dytë Botërore shpërtheu nga boshti Berlin-Romë-Tokio për rindarjen dhe sundimin e botës. Aleatët nazifashistë, për realizimin e synimeve të tyre strategjike, në mbarë globin tokësor, ndanë edhe hapësirat që do të pushtonte secili. Në teatrin europian, Gjermania naziste, për vet fuqinë agresive që mbarte dhe interesat globale që synonte, mbante peshën kryesore. Ballkani Perëndimor, e në këtë kuadër viset shqiptare, u lanë zonë influence e Italisë fashiste.
Si do ta cilësonit pushtimi fashist të Shqipërisë më 7 prill 1949?
Për më tepër lexoni Gazetën Telegraf

Sigal