Sulejman Mato:Ju tregoj krimet dhe ndëshkimet që kanë ndodhur në Lidhjen e Shkrimtarëve të Shqipërisë, spiunët, servilët dhe vi

520

INTERVISTA/ Flet shkrimtari  Sulejman Mato: Mehmet Shehu tha: “Kadareja dhe Agolli, dy dema që lëvrojnë arën e Realizmit Socialist” 

Gazeta “Telegraf”, fillon sot ciklin e intervistave me shkrimtarët dhe artistët, më të njohur të vendit tonë, të cilët kanë qenë pjesëmarrës të krijimtarisë publike, letrare dhe artistike. Por ata ishin njëkohësisht edhe dëshmitarë të planeve të fshehta, pëshpëritjeve, apo goditjeve që organizoheshin në prapaskenë. Njëri prej këtyre dëshmitarëve, pikërisht, Sulejman Mato, i cili ishte dhe mbeti deri në fund, besnik i letërsisë, zbardh sot, raportet misterioze të hierarkisë letrare të asaj kohe, si edhe shkatërrimin e fateve njerëzorë nëpërmjet gjyqeve dhe ndëshkimeve.

Zoti, Mato, çfarë raportesh personale keni pasur me Kasem Trebeshinën dhe Bilal Xhaferrin?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf