Si u vetësakrifikua nënkoloneli xhenier gjerman për qindra banorë të Sarandës

502

EKSKLUZIVE/Mamica Kastrioti: Kontributi i tij do të vlerësohet në përvjetorin e Çlirimit dhe Pavarësisë

Nga rob lufte, Volfgang Kleiss bashkëpunoi me partizanët për grumbullimin e minave në bregdet

Hidhet dritë dhe vlerësohet akti i nënkolonelit gjerman, oficerit xhenier Volfgang Kleiss, i cili nga rob lufte, u bashkua me forcat partizane në përfundim të luftës së Dytë Botërore e dha jetën për shpëtimin e qindra qytetarëve sarandiotë të rrezikuar nga shpërthimi aksidental i një sasie minash luftarake. Këtë e konfirmojnë për ‘Telegraf’, Mamica Kastrioti, Presidente e Shoqatës “Në ndihmë të familjeve të ushtarakëve dhe policëve të vrarë në detyrë” dhe…

Më tepër lexoni në brendësi të “Telegraf” print