Serri Islam Xhaferaj: Tre takimet e mia me Hysni Kapon, vizita e Adil Çarçanit dhe debati me Manush Myftiun për bujqësinë

782
Sigal

INTERVISTA/ Flet ish- agronomi Serri Islam Xhaferaj: Petro Marko ka fjetur në krevatin tim në Pukë kur shkruante “Nata e Ustikës”. Lidhja ime me Kadri Roshin

Serri Xhaferraj u lind në Gumenicë më 10.04.1941. Babai duke qenë ushtarak gjatë vitit 1946, i tërheq në Vlorë, ku edhe aktualisht banon. Ai është i martuar me Afërdita M. Roshi mësuese e Gjuhë-Letërsisë, me të cilën ka edhe dy vajza të martuara. Shkollën shtatëvjeçare e kreu në Skelë të Vlorës, ndërsa të mesmen bujqësore, e kreu në Fier në vitin, 1961. Ndërsa shkollën e lartë, apo Universitetin, ai e mbaroi në Institutit Bujqësor, në Tiranë, më 1967. Më pas ka kryer një sërë specializimesh pasuniversitare. Kështu ai ka kryer specializimin pasuniversitar për Pemëtarinë në Institutin e lartë Bujqësor në Tiranë, më 1967.

Ndërsa, kualifikimin për mbrojtjen biologjike të ullirit e kreu, në Institutin e Mbrojtjes Bimore, në Durrës gjatë vitit 1974. Gjatë kësaj periudhe, ka pasur shkëmbim përvoje dhe kualifikuese në Turqi, gjatë vitit 1995, ndërkohë që trajnimin për regjistrimin e popullsisë dhe banesave e ka bërë në vitin,2000.

  Diçka nga jeta juaj?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf