Seit Alikja: Pesë takimet me Enverin dhe ç’më tha Mehmeti para vrasjes, letra për Adil Çarçanin dhe porosia e Simon Stefanit

416

INTERVISTA/ Flet Seit Alikja: Hysni Kapua më caktoi drejtor të NB “17 Nëntori” në Tiranë dhe sulmi që më bënë me letra anonime

 Seit Alikaj është lindur në 1 mars të vitit 1943, në fshatin Kuç të Kurveleshit. Pasi mbaroi arsimin 7- vjeçar në vendlindje, vijoi Teknikumin Bujqësor të Golemit në Kavajë, në vitin 1961, ku u specializua për frutikulturë dhe në shkurt të 1966 e mbaroi Universitetin Bujqësor të Kamzës në Tiranë. U martua me Drita Razo Bishaj e datëlindjes 28 shkurt 1950, me të cilën ka lindur dy fëmijë, Altinin(1971) dhe Ermalin(1973). Seit Alikaj është agronomi i parë me shkollë të lartë në fshatin e Kuçit dhe për shumë kohë punoi në vendlindjen e vet. Ndër meritat e tij si specialist është se, ai hodhi bazat shkencore në kultivimin e bimëve, sigurimin e bukës në këtë zonë malore, duke përdorur agroteknikë të lartë në kultivimin e bimëve. Nga 8-10 kv/ha, që merrej në kulturën e grurit u arrit të merrejsaso e madhe, ndërsa në kulturën e misrit nga 25-30kv/ha u arrit të merrej 65-70kv/ha në gjithë sipërfaqen që mbillej me këtë kulturë.

për më epër lexoni Gazetën Telegraf