Kasem Trebeshina, si u arrestua për herë tretë sepse refuzoi të votonte, urdhri i Enverit dhe burgosja

713
Sigal

Më 11 mars të vitit 1980 shkrimtari i shkruan Enver Hoxhës: “Nuk do të votoj”. Ndërsa 1 muaj më vonë arrestohet dhe burgoset

Më datën 11 mars të vitit 1980  shkrimtari Kasem Trebeshina i dërgoi Enver Hoxhës, një letër, ku midis të tjerave i shkruante se ai nuk pranonte të votonte, për zgjedhjet e këshillave popullore dhe për gjykatat. Këto zgjedhje do të mbaheshin në 20 prill të atij viti. Por pikërisht, 34 ditë pas shkrimit të kësaj letre, pra, më datën 15 prill 1980, Prokurori urdhëroi arrestimin e shkrimtarit me motivacionin: “Ka zhvilluar agjitacion e propagandë kundër Partisë dhe pushtetit…”.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf