Dr Apostol KOTANI / Roli i grave në Luftën Nacional-Çlirimtare ishte vendimtar në fatin e fitores

504

Arkiva dhe dëshmi për rolin e grave në luftë, dëshmoret dhe heroinat që dhanë jetën për liri

“Vetëm në njësitë partizane morën pjesë me armë në dorë 6 mijë vajza dhe gra”

Një rol të rëndësishëm në 100 vite nga shpallja e pavarësisë, kanë luajtur dhe gratë e vajzat shqiptare. Në këtë kuadër, në një nga etapat më të rëndësishme të kësaj periudhe, përkatësisht në luftën Nacional-Çlirimtare, roli i tyre qe i pa zëvendësueshëm…

Shkrimin e plotë do ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print