Didi Biçaku (Maliqi): Nexhmije Hoxha dhe Vito Kapo mbaheshin për vajza të ditura

1915
Sigal

INTERVISTA/ Flet ish -nxënësja e Institutit Femëror “Nëna Mbretëreshë” Didi Biçaku (Maliqi)

 Me origjinë jam nga Elbasani, nga fisi me shumë emër i Biçakçinjve, të njohur për patriotizëm dhe për inteligjencë. Nga fisi i tyre kanë dalë me dhjetëra intelektualë, por dhe patriotë që kanë dhënë pasuri dhe jetën për atdheun. Një ndër ta është dhe babai i saj Qamili, të cilin xhonturqit e burgosën e torturuan, për përhapjen e gjuhës shqipe, derisa vdiqnë burgun e Selanikut, Greqi.

 Kam  lexuar se ju keni mësuar në Institutin Femëror “Nëna Mbretëreshë”, kur filluat në këtë shkollë?

për më tepër lexoni GAzetën Telegraf