Bojka Shantos: Vasil Shanto organizoi takimin e Enver Hoxhës me Qemal Stafën

622

Ferit Fixha/ Rrëfimet e Bojka Shantos, një jetë midis legjendës dhe reales

Me ndërmjetësinë e Vasilit u realizua edhe takimi i Enver Hoxhës me Qemal Stafën në furrën e xha Petrushit.

Në veprimtarinë revolucionare të Vasil Shantos ishte përfshirë e tërë familja Shanto, pasi te të gjithë pjesëtarët e saj, xha Petrushi, Ustianka, Dragia, Vladimiri, Saveta, Aleksandri dhe Bojka, ashtu si edhe te Vasili, ndër deje u rridhte gjak i pastër shqiptar, se në zemrat e tyre ishte gatuar urrejtja e thellë ndaj regjimit dhe pushtuesit, se mbi shpatullat e tyre rëndonte varfëria e thellë, përbuzja, persekucioni i sundimtarëve vendas dhe i pushtuesit të huaj. Për këtë, nën shembullin ndriçues të Vasilit, ishin lidhur me mish e me shpirt e ishin hedhur në valët e revolucionit duke dhënë gjithsecili kontributin e mundshëm, me fjalë, me vepra dhe me armë, duke mprehur gjithnjë e më shumë vigjilencën revolucionare.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf