Bojka Shanto: E gjithë Shqipëria në festë. Tirana, si kryeqytet, gjëmonte nga brohoritjet

347

Ferit Fixha/ Rrëfimet e Bojka Shantos, një jetë midis legjendës dhe reales

Në Prishtinë mes kushteve çnjerëzore

Banjot ishin fushore dhe antihigjienike. Për shërbim mjekësor as që bëhej fjalë dhe ilaçet mungonin. Nga kjo gjendje e rëndë u përhapën në kamp sëmundje infektive si dizenteria, tifoja abdominale dhe ajo e morrit të kuq, zgjebja etj.. Qysh në ditën e dytë të vendosjes në kamp, komanda gjermane na mblodhi të gjitha sendet me vlerë që dispononim, si unaza, varëse, ora, byzylykë, paratë dhe ato pak ushqime që na i kishte dhënë populli gjatë udhëtimit.

Qysh atë ditë filloi kalvari i vuajtjeve pa fund.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf