Bashkim Qeli/ 9 Maj 1945-2015 Popujt përkujtojnë fitoren mbi fashizmin

643
Më 9 maj të këtij viti mbarë njerëzimi përparimtar botëror, feston 70 vjetorin e fitores kundër fashizmit. Në emër të lirisë e pavarësisë kombëtare, në emër të demokracisë e të përparimit, popujt që luftuan kundër nazi-fashizmit, bashkë me ta edhe populli shqiptar, derdhën shumë gjak dhe përballuan shumë vështirësi, mundime e vuajtje. Lufta e Dytë Botërore, ishte ndeshja më e madhe ushtarake në historinë e pafund të luftërave, që e kanë zanafillën e tyre, që kurse shoqëria njerëzore u nda klasa antagoniste, në shtypës e të shtypur, në shfrytëzues e të shfrytëzuar. Nga 14 500 e më shumë luftëra që kanë llogaritur historianët, që nga antikiteti deri më sot, ku kanë gjetur vdekjen pothuajse aq njerëz, sa ka bota sot banorë.
për më tepër lexoni Gazetën Telegraf 
Sigal