Bardhyl Berberi/ Darka e gabuar e Enverit me Hrushovin

910
Edhe pse kanë kaluar 56 vjet nga vizita e Hrushovit në qytetin e Korçës nga Maji i vitit 1959 ende në qytet ruhen shumë kujtime nga ajo vizitë dhe nga udhëheqësit e tjerë të lartë të kampit socialist. Rrëfenjat për Hrushovin, shakatë dhe kapriçot e tij mbahen mend nga të gjithë brezi i asaj kohe të cilat nuk janë thënë zyrtarisht. E veçanta e kësaj vizite në Korçë është se Hrushovi erdhi në qytetin e serenatave me avion TU 114, me të cilin ai udhëtoi së bashku me suitën e tij. Në paraditen e datës 25 Maji 1959, Korça kishte veshur petkun e festës, e zbukuruar si asnjëherë tjetër. 
Për më tepër lexoni gazetën Telegraf
Sigal