Astrit Leka: Qemal Stafën e kisha shok shkolle, në Firence, ndërsa Ramiz Alinë shok klase

578

Flet Astrit Leka Si i njoha Qemal Stafën, Nako Spiron, Shejnaze Jukën, Nexhmije Hoxhën dhe komunistët e tjerë

Njeriu me të cilin kemi komunikuar për rrethanat e luftës Nacional-Çlirimatre, quhet Astrit Leka dhe gjatë luftës pseudonimi i tij është “Alariku”. Ka qenë njëri prej përfaqësuesve komunistë të grupit të Shkodrës dhe njëri prej drejtuesve të njësiteve guerile në Tiranë, Pejë, Mitrovicë, Shkup, etj. Ka qenë shok shkolle me Qemal Stafën në Firence dhe shok klase me Ramiz Alinë, në Shqipëri, ndërkohë që me Qibrie Ciun dhe dis atë tjerë ka qenë në burg. Ka mbaruar disa fakultete me nota të shkëlqyera, megjithëse gjatë periudhës së komunizmit rezulton si punëtor kanalesh për shkak të urrejtjes së verbër të kupolës komuniste ndaj tij.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf