Ali Shefqet Shkupi kontribuoi në krijimin e Shtabit Madhor të Ushtrisë Kombëtare Shqiptare

1853
Sigal

Personazhe/Dy vëllezër atdhetarë , Ali Shefqet Shkupi dhe Naxhi Shkupi shkrinë pasurinë e tyre për Atdheun

100 vjet më parë, vetëm disa muaj pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë, me propozim të Ministrit të Mbrojtjes, Mehmet Pashë Deralla, Ismail Qernali emëroi Major Ali Shefqet Shkupin të parin Shef Shtabi të Ushtrisë Shqiptare. Ai u bë i pari drejtues i një ushtrie të re, e cila do të niste nga hiçi, nga një mungesë absolute tradite të një trupe të organizuar ushtarake, me mjete financiare tepër të kufizuara por me një dëshirë dhe pasion të zjarrtë për t’i shërbyer Atdheut, që po rilindte pas 500 vjetësh të gjatë robërie.

Cili ishte Ali Shefqet Shkupi?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf